הנחיות לתזונה רבת קלוריות



התזונה המוצעת בהמשך מיועדת למתבגרים ומבוגרים הסובלים מחסר משקל או לילדים שאובחנו עם עיכוב בגדילה.
אין לאמץ המלצות אלו ללא התוויה מפורשת מהרופא המטפל שלך או מדיאטנית קלינית.



 עקרונות התזונה עתירת הקלוריות
  1. הגדלת מספר הקלוריות הנצרכות ביום ב- 500-200 קלוריות נוספות.
  2. בחירת מזונות מזינים עשירים בויטמינים, מינרלים ובסיבים תזונתיים.
  3. פיזור הארוחות על פני היום ל- 5 עד 6 ארוחות קטנות ומאוזנות.
  4. העדפת שיטת בישול של טיגון או צלייה בשמן על פני אפיה או אידוי על מים.
  5. העדפת שמנים ושומנים העשירים בשומן חד בלתי רווי ובחומצות שומן אומגה 3 על פני צריכה של שומן רווי ושומן טרנס.
  6. העדפת מיצי פירות טבעיים על פני שתיה דיאטטית.
  7. העדפה של פיתה או לחמנייה על פני לחם, בשל צפיפות קלורית גדולה יותר .
  8. בחירה נבונה ומתונה של דברי מתיקה בתפריט היומי.
  9. הוספת העשרות תזונתיות, אשר להם כמות גדולה של קלוריות בנפח קטן, לדוגמה: אנשור או אנשור פלוס.
  10. התאמת מרקם המזון ליכולת הלעיסה והבליעה.  
טבלת הבחירה של נטוגרין

 הטבלה שלפניך, תוכל לסייע לך בבחירת מזונות כך שתדע לבחור מזונות בעלי ערך קלורי גבוה:

 
 
להעדיף מדי יום
צריכה בתדירות של כפעמיים בשבוע
הערות / הסברים
מוצרי בשר
עוף והודו ללא עור מבושל היטב או צלוי, בשר בקר רזה עשוי היטב עד שמתרכך, פסטרמה דלת שומן (עד 2% שומן).
 
אם לא ניתנה הגבלה אחרת, ניתן לשלב פעמיים עד שלוש בשבוע מנת בשר מטוגנת.
דגים
 
דגים מכל סוג: 
שימורי דגים בשמן, סול, בקלה (מרלוזה), הליבוט, באס, פורל ועוד.
מומלץ לפחות פעמיים בשבוע לשלב דגי ים בתפריט, העשירים בחומצות שומן אומגה 3.
קטניות
גרגירי חומוס, פול, שעועית יבשה לבנה/חומה, עדשים, אפונה יבשה.
 
מומלץ לשלבם לצד מנת דגנים כמו אורז, חיטה או בורגול.
דגנים
לחם מכל הסוגים, לחמניות, פיתה, קרקרים,
תפוחי אדמה ובטטה אורז, פסטה, כוסמת, אטריות, קינואה, שיבולת שועל, בורגול, גריסים, סובין חיטה, דייסות דגנים, תירס, פופקורן, קוואקר, גרנולה, או דגני בוקר וביניהם אלו המכילים אגוזים ושקדים או פירות יבשים.
דברי מאפה ועוגות המכילים מרגרינה, חמאה, שמנת או חלמוני ביצה.
 
מאפים המכילים כמות גדולה של שומן תורמים לתוספת קלוריות יומית ויסייעו בתהליך העלייה במשקל. יחד עם זאת הם מכילים כמות גדולה של שומן רווי או שומן ולכן יש לשלבם בתבונה.
עדיף לצרוך דגנים מלאים על פני דגנים מעובדים.
ביצים
ביצה מכל סוג.
 
כדאי להכין חביתות או פנקייק או לחם מטוגן טבול בביצה.
מוצרי חלב
גבינות 5%, חלב, יוגורטים ומעדני חלב 3%
גבינות עתירות שומן, חמאה, שמנת, גלידות מעל 5% שומן, מילק-שייק, חלב מלא.
במקרים של עודף שומנים בדם עליך להימנע מצריכת מזון חלבי מעל 3% שומן.
פירות
כל הסוגים, חיים, מבושלים, רסק, מיובשים.
 
במידה ומדובר בחוסר תיאבון ואכילה מעטה יש להעדיף פירות או מזונות אחרים על פני הירקות.
ירקות
כל הסוגים, חיים, מבושלים, מוקפצים.
 
 
שומנים
שמן מכל סוג (סויה, קנולה, זית, חמניות)
אבוקדו, זיתים, שומשום, מיונז, טחינה, אגוזים, שקדים, גרעינים מכל סוג.
חמאה, מרגרינה, קצפת, שמנת, רטבים. 
כדאי להעדיף שמנים ושומנים חד בלתי רוויים ורב בלתי רוויים על פני שומנים רווים ושומן טרנס.
דברי מתיקה וקינוחים
סוכר, דבש, ריבה, ג´לי, פודינג, קרטיב, סירופ מייפל, סוכריות, גלידה בייגלה עם שומשום, במבה, שוקולד, עוגות ועוגיות מכל הסוגים.
 
מומלץ לך לצרוך מזונות אלו בתבונה. מזונות אלו עשירים בסוכרים פשוטים ("קלוריות ריקות") ודלים ברכיבי תזונה חיוניים כמו ויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים ועשירים בחומצות שומן טרנס.
משקאות
מים, תה צמחים, מיצים טבעיים, משקאות על בסיס קקאו, משקאות המכילים חלב. 
 
 
העשרות תזונתיות
אנשור או אנשור פלוס, סקנדישייק בטעמים, פוליקוז.
 
מומלץ לך להתייעץ באופן אישי עם דיאטנית כדי להחליט איזה תוסף קלורי מתאים לצרכיך ובאיזה כמות.

לקבלת מידע נוסף מומלץ לבצע אבחון אישי

התכנים המופיעים בדף זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד, לא ניתנו על ידי מוסד רפואי, אינם מהווים חוות דעת מקצועית, המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.

חזרה